Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Ardenner inte bara kraftpaket

Det handlade mycket om ardennerhästar när Föreningen Linde ridskola hade öppet hus i Norslund på lördagen. Länets ardennerklubb fanns på plats bland ponnyer och vanliga ridhästar.

Annons
Uppvisning. Anders Hedgren och Göran Keijser förbereder en uppvisning av skogskörning. Ardennern Monia avvaktar lugnt att de ska bli klara.

– Det är kul att de ville koma hit och visa upp sig, tyckte Melker Viberg i ridskoleföreningen medan de kraftiga hästarna spändes för en skogskärra och en liten släde.

– Vi vill visa att ardennern är en häst som kan användas till mycket. Körning av olika slag naturligtvis, men också att den går att rida på, berättar Göran Keijser från ardennerklubben och boende i Vedevåg.

Lika kraftig som snäll

Och visst kunde man rida. Inne på ridbanan satt Agnes Bresjö från Lindesberg på vallacken Mille, en lika kraftig som snäll häst.

– Jag har ridit ardenner förr så jag har lite vana, förklarade Agnes.

En bit därifrån hjälptes Josefin Johansson upp på en ponny. För henne blev det andra gången hon satt på en häst, så lite spänd var hon. Men visst skulle det bli roligt också, tyckte hon.

Locka nya utövare

Familjedagarna vid ridskolan arrangeras en gång om året. Tanken är att popularisera rid- och hästsporten och locka nya utövare.

– Vi bjuder på prova på-lektioner, ponnyridning och andra aktiviteter. Därför var det extra kul att också ardennerklubben kom, säger Melker Viberg.

Förutom att rida kunde intresserade lära sig mer om ridskolan eller botanisera bland de hästgrejor och annat som fanns till salu i det lilla bakluckeloppis som huserade på stallbacken.

Det går bra att rida också på en ardennerhäst. Det visade Agnes Bresjö som red runt med Mille på ridbanan.

Mer läsning

Annons