Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Arenabolaget kan inte betala hyran

Lindesberg Arena AB har inte betalat en krona i hyra till kommunen sedan bolaget började driva arenan förra hösten. Bolaget har en hyresskuld på drygt 620 000 kronor till och med i april i år. Nu föreslår kommunledningen att denna fordran avskrivs.
– Hyresnivån var för hög från början, säger Christer Trägårdh, arenabolagets styrelseordförande. Men det är ett val från kommunens sida.

Annons

Bolaget har dessutom haft högre kostnader än beräknat för städ och vaktmästeri. Det handlar om 520 000 kronor som kommunen är beredd att betala.

– Från början hade vi inte rätt bemanning, säger bolagets ordförande. Å andra sidan hade vi ingenting att utgå ifrån. Men nu tror vi oss ha hittat rätt organisation.

Under de senaste månaderna har kommunstyrelsens ordförande Anders Ceder (S) och kommunchef Peter Bring diskuterat med arenabolaget angående ett nytt hyresavtal.

– Det finns ett förslag som innebär en mer marknadsanpassad hyra, säger Christer Trägårdh. Går förslaget igenom får vi en bättre ekonomisk situation.

Kommunstyrelsens ordförande säger att parterna haft en bra dialog hela tiden. Arenabolaget har fortlöpande informerat om det ekonomiska läget.

– De stora bitarna har påtalats tidigt, säger Anders Ceder. Framöver tror jag vi tillsammans med bolaget måste titta på intäktssidan.

Läs mer i morgondagens tidning

Mer läsning

Annons