Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Arenabolaget sent ute med att söka tillstånd

Sent i går lämnade Arenabolaget in en ansökan om serveringstillstånd för restaurangen vid Lindesberg arena. Orsaken är att det saknats två papper som bolagets chef Linda Andersson måste skicka med ansökan.

Annons

– Det är bråttom från vår sida, men det är också viktig att allt går rätt till från början, förklarar arenachefen dröjsmålet.

Linda Andersson säger att det inte finns några problem med vare sig restaurangen, de kunskaper som tillståndsgivande myndighet och lagen kräver, eller med de papper som ska bifogas ansökan.

Ulf Wiman, som är handläggare av tillståndsfrågan på Lindesbergs kommun, uppger att han för flera veckor sedan skickade de ansökningsblanketter som behövs till arenabolaget. Sedan dess har han inte hört något.

– När ansökan kommit in kan det dröja minst en månad innan nämnden kan ge klartecken för alkoholservering. Först ska den på remiss till bland annat polisen och skattemyndigheten, säger han.

– Möjligen kan det gå lite fortare om alla handlingar finns och inga frågetecken uppstår. Sedan beror det på när socialnämnden har sammanträde och kan besluta om tillståndet.

Linda Andersson hoppas på en snabb behandling så restaurangen ska kunna ta emot även beställningar där exempelvis bowling och en god middag ingår.

@NA Fråga:Är det en miss att en ansökan inte skickats in tidigare?

– Ja och nej. Jag hade naturligtvis hoppats att det skulle vara klart, men jag har också förståelse att det måste ske på rätt sätt, säger restaurangchef Pelle Hedin.

Klas Holmquist

0581-844 64

[email protected]

Mer läsning

Annons