Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Arenan stängs på obestämd tid

Bowlingen och restaurangen i Lindesberg arena stängs på lördag kväll. När och om dessa verksamheter kan komma igång igen är oklart.

Annons

– Jag har en förhoppning att vi ska kunna öppna till den 1 september, säger Per Egeryd, verkställande direktör för Egeryds fastigheter AB som äger driftbolaget Lindesberg arena AB.

Innan dess hoppas Per Egeryd hitta en form som gör det möjligt för bowlingklubbarna att kunna börja träna redan i början av augusti.

– Målsättningen är att hitta en lösning som innebär att vi inte behöver ha personal i bowlinghallen när klubbarna är där.

Gemensam disk

För närvarande pågår en diskussion med det kommunala bolaget Tredingen Utveckling AB huruvida det är möjligt att bygga om bowlingen och restaurangen.

– Med en gemensam disk kan vi spara ett par tjänster, säger Per Egeryd.

Hur och vem som ska driva bowlingen och restaurangen i fortsättningen är inte klart. Det finns inget konkret förslag än. Per Egeryd tror dock inte att driftbolaget kommer att fortsätta ansvara för dessa verksamheter.

– Vi hoppas i stället hitta en entreprenör som vill driva båda. Vi har ett spår som är intressant. Det handlar om en person som vill driva båda verksamheterna. Vi har också haft andra spår. Men dessa är avskrivna.

Mer läsning

Annons