Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Årets luckor ska överraska

För tredje året i rad blir det en daglig lucköppning i en levande adventskalender på Rådhustorget.– I år kan jag utlova överraskningar på många olika sätt, säger arrangören Stefan Jansson.

Annons
Luckans land. Nu är det dags för Stefan Jansson att ta fram gonggongen och slå ett slag för lucköppningarna på Rådhustorget, som arrangeras för tredje året. Bild: Ulrika Stoetzer

För tre år sedan arrangerade Stefan Jansson för första gången ”24 ögonblick i luckans land” som är en levande adventskalender. Från den 1 till 24 december hålls ett framträdande av någon eller några på eller omkring Rådhustorget. Framträdandet är fem minuter långt och börjar halv sex alla dagar utom julafton då det är klockan tolv som gäller.

Det mesta likt

Det mesta är sig likt från tidigare år. Det har funnits diskussioner att flytta det hela till Norrtullstorget i stället eftersom det rör sig mer folk där, men Stefan Jansson föredrar Rådhustorget.

– Det är stans vackraste torg. Det är ett dramatiskt torg med kyrkan, hotellet och Spruthuset runt omkring.

Nya aktörer

Förra året var hans ambition att hitta nya aktörer som inte varit med året innan. Det lyckades han med då, men samma tanke finns inte i år.

– Riktigt så stort är inte Lindesberg. Men det blir en del nya konstellationer. Det blir gränsöverskridande möten och det känns väldigt roligt.

Deltagarna kommer från hela kommunen och åldern varierar från barn upp till 80 år. Förra året deltog inte mindre än 147 personer i de olika framträdandena som bjöd på sång, musik, dans, ljusspel och mycket mycket mer.

Några problem att få folk att ställa upp har inte Stefan Jansson haft.

– Jag har bara fått två nej under de här åren. Många ser det som en ära att bli tillfrågade.

Finns många fler

Hur många år det går att göra en julkalender på det här viset kan Stefan Jansson inte svara på, men några år till kommer han troligen att hålla på.

– Det finns många fler som jag skulle vilja ha med.

I år ser Stefan extra mycket fram emot julaftonens framträdande som han lovar kommer att bli något alldeles extra.

– Det blir roligt, vackert, änglalikt, oförutsägbart och fantastiskt.

Mer läsning

Annons