Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Återvinning dröjer minst ett år

FRÖVI. En återvinningscentral ska etableras så snart som möjligt i Frövi. Det har kommunfullmäktige beslutat. Så snart som möjligt ser ut att bli nästa år.

Annons

I höstas lämnade Jan Hansson (M) en motion till fullmäktige med önskan om en återvinningscentral i Frövi.

Väntar inte på utredning

Bergslagens kommunalteknik, BKT, fick kommunens uppdrag att yttra sig. Det gjorde BKT grundligt och hänvisade till en övergripande utredning om återvinningsstationer i de fyra medlemskommunerna. Den förväntas bli klar under 2011, men genomslag i verkligheten kommer inte utredningens resultat att ge förrän 2013–2015.

BKT konstaterade också att ett alternativ är att välja att etablera en anläggning i Frövi utifrån samma verksamhetsbas som finns i Fellingsbro och ha växelvis öppet. Denna lösnings nackdel är att då vet man inte om det blir den bästa lösningen. Det är denna som utredningen förväntas presentera. BKT har bett Lindesbergs kommun att välja att avvakta utredningen, men det gör inte kommunen.

Kommunfullmäktiges beslut är att BKT ska utreda kostnaderna och en tidplan med avsikt att etablera en återvinningscentral i Frövi snarast.

Det finns redan en grov tidplan och kostnadsberäkning som BKT vill finslipa. Tidigast 2012 kan en återvinningscentral projekteras och anläggas i Frövi enligt BKT:s remissvar på Hanssons motion.

Mer läsning

Annons