Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Bättre eller forfarande problem?

Länstrafiken tycker att nyordningen börjar sätta sig. Det håller inte föräldrar i Storå med om. Men i Fellingsbro fungerar det bättre än förra läsåret.

Annons

Lina Ramberg, trafikplanerare på Länstrafiken, var medveten om att det skulle bli inkörningsproblem med de nya skolskjutsarna. Men nu tycker hon att det ser bättre ut.

– Det är inte allt som har varit perfekt, men vi har hittat nya lösningar och det börjar sätta sig.

En förändring som har gjorts är att vissa barn från Hagabacken numera får åka taxi hem för att slippa byta buss vid Storåskolan.

En annan förändring som kommer att införas är att en längre tur runt Stråssa och Storå kommer att köras åt olika håll varannan termin.

”Dålig bedömning”

Lina Ramberg tycker att händelsen i fredags är mycket olycklig.

– Det var en dålig bedömning av chauffören, men i det stora hela tycker vi att Söne gör ett bra jobb.

Hon har inte fått någon uppfattning om att det är många föräldrar som själva sitter och kör sina barn eftersom de tycker att skolskjutsarna inte fungerar.

– Det är ingen som har hört av sig till mig och meddelat det.

Marika Gerlström, som bor i Storå, håller inte med Lina Ramberg om att det har blivit bättre.

– Så sent som förra veckan var bussen 45 minuter försenad. Då stod jag och väntade på mina barn eftersom de skulle få kliva av på fel sida av vägen. Chauffören sa att det inte fanns någon buss när han skulle åka.

Marika Gerlström vet med säkerhet fyra föräldrar som själva kör sina sexåringar till skolan.

Från Fellingsbrohållet har inget missnöje med de nya skolskjutsarna hörts. Jenny Wernersson, som bor i Nybble utanför Fellingsbro, tycker att det fungerar mycket bättre än förra året då det var mycket klagomål.

– De missade att hämta mina barn första dagen, men sedan har det fungerat jättebra. Personalen i skolan verkar också nöjda, och chaufförerna har listor vilka barn som ska med.

Enda försämringen är att barnen får gå lite längre för att komma till hållplatsen.

Mer läsning

Annons