Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Bengt är trött på att röja upp efter andra

Madrasser, en stolsdyna och mängder av glasburkar. Det dumpade någon på Bengt Janssons marker längs vägen mot Prästtorpet vid lunchtid i måndags. – Jag är trött på att kasta bort både tid och pengar på att städa efter andra, säger han.

Annons
Slängt i naturen. Det är inte första gången någon dumpar avfall på Bengt Janssons marker. I måndags hade någon lämpat av både madrasser och glasburkar.

En granne passerade platsen med en halvtimmas mellanrum, berättar Bengt Jansson. Klockan ett låg där skräp som inte fanns på platsen en halvtimma tidigare.

Det är inte första gången det händer. Avfallet vittnar om att det är om inte olika gärningsmän så åtminstone olika rensningar som ligger bakom.

I somras var det ett mikro och avgassystem som låg slängt några hundra meter från dagens dumpningsplats. Och före det har bland annat hushållselektronik, en soffa och flertalet sopsäckar dumpats på området genom åren.

För Bengt Jansson som är markägare innebär dumpningen att han blir ansvarig för att forsla bort skräpet.

– Det är en halvdags jobb, med transport till soptippen och till återvinningen, säger han.

– I glasburkarna finns det matrester som räven luktar sig till, så det gäller att få bort glaset så de inte skär sig på det.

Nu ska det hela polisanmälas. Rubriceringen torde bli nedskräpning. Sen vidtar arbetet med att röja upp.

– Det är ett fint strövområdet det här. Många promenerar här med hunden, säger han.

Mer läsning

Annons