Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Bengtsson behöver tänka ett varv till

-Jag blev ställd på medlemsmötet under onsdagskvällen. Maken till maktfullkomlighet i styrelsen har jag inte varit med om tidigare under mina många år i politiken, säger Arnold Bengtsson (S).
Han avvaktar nu med att besluta sig för hur han ska agera.

Annons
Arnold Bengtsson (S) lämnar sina politiska uppdrag.

Tidigare gick styrelsen ut med att den saknade förtroende för Arnold Bengtsson med anledning av hans styrelsepost i Linde volley och klubbens dubbla kontrakt med en spelare.

Onsdagens medlemsmöte förväntades av många skulle bli ett beslutande möte, men det var ett informationsmöte. Styrelsen redogjorde för sin uppmaning till Arnold Bengtsson att avsäga sig sina uppdrag och att det var detta som gällde.

-Hade mötet beslutat att stödja styrelsen hade jag en tidplan för hur jag på ett ansvarsfullt och värdigt sätt skulle avsluta mina uppdrag, säger Arnold Bengtsson.

Bland annat att avsluta ordförandeskapet i barn- och utbildningsnämnden vid årsskiftet. I nuläget tänker han inte delta i kommunfullmäktige och kommunstyrelsen resten av detta år.

Han säger sig veta att han har stöd bland många partikamrater och även bland andra S-medlemmar med förtroendeuppdrag i kommunen.

- Nu måste jag ta mig en funderare till, säger Arnold Bengtsson på torsdagsförmiddagen.

Han är besviken och arg. Tidigare förtroendefrågor inom S-föreningen har avgjorts på medlemsmöten där alla medlemmar i den Socialdemokratiska föreningen fått avgöra utgången. Nu har styrelsen gått på vissa personers argument enligt Arnold Bengtssons analys.

Har det uppstått en spricka i S-föreningen?

- Ja, sättet som styrelsen har hanterat frågan på leder till en spricka som inte funnits tidigare, säger Arnold Bengtsson.

Misstroendet från styrelsen och sättet det har hanterats på riskerar att skada pariet mer än hans egna uttalande för Linde Volley, som är upphov till det hela, enligt Bengtsson. 

Arnold Bengtsson är 64 år gammal, han har totalt sexton olika förtroendeuppdrag. Bland annat ledamot i kommunfullmäktige och kommunstyrelsen samt ordförande i barn- och utbildningsnämnden.

Mer läsning

Annons