Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Bergslagen får egen klassiker

Bergslagen ska få en egen klassiker med skidåkning i Hällefors, cykling i Kopparberg, simning i Lindesberg och löpning i Nora.

Annons
Löpning i Nora. Norasjön runt ska ingå som löpartävling i Bergslagsklassikern som ska dra igång nästa år. Arkivbild.

– Det här känns väldigt positivt. Det är ju så populärt med med klassiker, säger Rolf Törnblom, ordförande i Lindesbergs simsällskap.

Bra marknadsföring

Han tror stenhårt på den här idén och förhoppningen är att den ska bli verklighet redan under 2013. Ett första möte mellan de inblandade klubbarna har redan hållits och ett nytt är planerat till augusti. Turistorganisationen Tursam är också med och håller i trådarna.

– Det är ju bra marknadsföring för Bergslagen, och förhoppningsvis kan det locka hit turister också, säger Rolf Törnblom.

Precis som i den svenska klassikern är det fyra olika lopp som ska genomföras. I Bergslagsklassikern blir det skidåkning i Hällefors där Hällefors SK arrangerar Lospåret som är fyra mil långt. Simningen består av Lindesimmet över cirka 2 500 meter i Lindesbergs simsällskaps regi. Löpningen står IFK Nora för genom halvmaratonloppet Norasjön runt. När det gäller cykling finns i dag inget lopp, men ett sådant ska Kopparbergs cykelklubb ordna.

– Vi har pratat om att det ska bli mellan fem och sju mil långt. Troligen på skogsvägar, men man ska kunna cykla med en vanlig cykel.

Mer läsning

Annons