Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Bibblabubbla rullar runt i kommunen

I onsdags fanns berättelsevagnen Bubblan parkerad på torget i Vedevåg. – Vi åker ut till folk i stället för att sitta på biblioteket och undra varför det i nte kommer tillräckligt många till oss, säger kultur- och fritidschef Johan Tranquist.

Annons
Eget Hus. Richard Lundblad och Joel Bresjö hann att bygga en egen koja innan bibliotekspersonalen var helt klara med att ställa upp sina saker.Foto: Michael Landberg

Han ledde lekar och utomhusaktiviteter runt berättelsevagnen i Vedevåg. VArje dag sker olika sidoaktiviteter runt Bubblan.

Richard Lundblad och Joel Bresjö var bland de första besökarna i Vedevåg och hann med att bygga en koja innan närliggande fritids kom efter att ha ätit lunch .

I vagnen tronade bland annat en mjukisfigur i övernaturlig storlek. Det var Alfons Åberg.

Turnen startade i måndags i Lindesberg vid Hagaberg och besökte Fellingsbrobadet i tisdags.

Torsdag till lördag är det Prästryggens camping i Frövi, lekplatsen vid Månstigen i Guldsmedshyttan och Norrtullstorget i Lindesberg som är anhalter.

– Tanken är att träffa barn i deras vardag och de som inte automatiskt kommer till biblioteken, säger barnbibliotekarie Kristina Blom Schäfer.

I Bubblan och runt den lilla husvagnen ska besökarna få möjligheter till att uppleva berättelser genom lekar, med att teckna och skapa ord. I rekvisitan finns också ett litet tält för dockteater och ett förråd med utklädningskläder.

Bubblan är ett treårigt projekt, som går på övertid i år, mellan länsbiblioteken i Sörmland, Västmanland och Örebro.

Mer läsning

Annons