Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Bilbröder i Nora växer i Linde

– Vi har sneglat på att även etablera oss i Lindesberg under flera år. I samband med Brundin Bröderna Eriksssons konkurs blev det lite mer bråttom än vi tänkt, säger Robert Ledin.

Annons
Nytt ansikte. Mattias Ledin är kundmottagare för Ledin Bil AB i Linde. Robert Ledin äger tillsammans med brodern Niklas Ledin bil AB i Nora och nu före detta  Brundin Br. Eriksson.

Sedan måndagen är Robert och Niklas Ledin även ägare till bilverkstaden i Lindesberg. De var en av tre intressenter.

Lillebror Mattias är anställd som kundmottagare och ansikte utåt i Lindesberg.

– Nu handlar det om att få igång verksamheten här som den var en gång, säger Robert. Det pågår förhandlingar med de tre tidigare anställda i verkstaden.

Redan i måndags morse satt nya skyltar vid verkstaden i Linde på norra industriområdet.

– Det är en lärdom från Nora. Vi köpte före detta Bryngelssons bil i Nora 2010, men bytte inte namn förrän 2013 till Ledin Bil AB. Processen att ta ett nytt steg och leva på egna meriter måste man ta, säger Robert Ledin.

Verkstadsföretaget är en allbilsverkstad.

– Vår specialitet är kompetens med de bilmärken företagen jobbat med tidigare. Jag har AC licenser på bussar och lastbilar i Nora och hoppas på att kunna expandera luftkonditioneringsbiten även här, säger Robert Ledin. Stora föredelar han ser med förvärvet är att de båda verkstäderna kan dela både beläggningstoppar och dalar samt fasta avgifter och kostnader.

Robert Ledin var anställd på Bryngelssons bil och truck i Nora ett par år innan han och brodern tog över. Dessförinnan jobbade han på verktygsföretaget Helix i Lindesberg.

Han jobbar fortfarande en stor del av arbetsdagarna i verkstaden. I Nora finns förutom den mekaniska delen även plåt och lackering, men han säger att han hellre hoppas på ett bra samarbete med det grannföretag som finns på skadebiten än att ta upp konkurrensen med dem.

- Här i Lindesberg har vi både kapacitet och kompetens att växa. Utrustningsnivån är hög och lokalerna stora, säger Mattias Ledin.

Mer läsning

Annons