Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Biltjuv bröt sig in i hus - greps

Den 20-årige biltjuvens framfart stoppades av polisens spikmatta. Men innan man lyckades gripa honom hade han hunnit bryta sig in i ett hus.

Annons

Händelsen tog sin början i Kopparberg. Polisen hade en trafikkontroll, men 20-åringen och hans 13-åriga passagerare ville inte stanna. Istället var de nära att köra på en av poliserna.

- Det visade sig att fordonet de framförde var stulet, så vi inledde ett efterföljande. Färden gick på olika vägar innan man till slut närmade sig Storå. Vi det laget hade patrullen tappat kontakten med bilen, säger Peter Persson, vakthavande befäl på Örebropolisen.

Det löste polisen genom att en annan patrull lade ut en spikmatta. 20-åringen körde över mattan, fick punktering men fortsatte ändå en bit till.

- Vi hittade bilen övergiven och sökte då med hund. Till slut kom vi fram till ett hus, där en ruta hade krossats. Vi ropade då åt personerna att komm ut, säger Peter Persson.

20-åringen greps och är nu misstänkt för stöld av fortskaffningsmedel och försök till grov misshandel. Passageraren var för ung för att gripas. 

Mer läsning

Annons