Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Björkhagaskolans elever mötte författare

Flera elever i årskurs sex på Björkhagaskolan har drömmar om att bli författare.– Det viktigaste är att träna sin fantasi, tipsar fantasy-författaren Catharina Wrååk.

Annons
Författaren Catharina Wrååk, alias Jo Salmson, berättar om sitt författarskap för klass 6 på Björkhagaskolan.

I går och i dag besöker författaren Catharina Wrååk eleverna på mellanstadiet på Björkhagaskolan i Lindesberg. Catharina skriver fantasyböcker för barn och ungdomar under pseudonymen Jo Salmson.

Under besöket berättade hon bland annat om hur det går till att ge ut en bok och om sina fantasyböcker. Catarina tipsade även eleverna om att den som vill bli författare måste öva sig på att skriva och fantisera, precis som musiker måste träna sitt instrument.

Efteråt berättar eleverna i årskurs sex att de tyckte att författarbesöket var roligt och inte alls så svårt och krångligt som de hade förväntat sig.

– Det var jättekul och intressant, säger Astrid Andersson.

– Jag trodde att hon skulle förklara saker mycket svårare, säger Kay Kaze.

Kompisarna Emma Karlsson och Sofia Auer berättar att det inte läst så mycket fantasy tidigare men att de blev sugna på att göra det nu efter Catharinas besök.

– Jag har inte tyckt att fantasy är så roligt förut, men hon var duktig på att prata. Nu vill jag nog prova att läsa någon av hennes böcker, konstaterar Emma.

Tjejerna i sexan tyckte att det var kul med författarbesök. Från vänster: Emilia Kinell, Kay Kaze, Alice Andersson, Emma Karlsson, Valza Istrefi och Sofia Auer.

Mer läsning

Annons