Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

BKT avvisar förslag om drift av ishallar

Bergslagens kommunalteknik klarar inte att sköta driften av de tre ishallarna i Lindesbergs kommun enligt det förslag som kultur- och fritidsnämnden lagt.

Annons

På torsdag väntas nämnden därför besluta om en ny träff med företrädare för BKT.

– Många turer och förhandlingar väntar, säger kultur- och fritidschef Johan Tranquist. Det väntar nog möten för nämnden både med BKT och kommunledningen. Jag hoppas vi kan hitta en lösning inom de närmaste veckorna.

14 veckor

Förslaget som BKT avvisat innebär att antalet spolningar i respektive ishall minskas från sju till fem per dygn. För säsongen 2012-2013 vill kultur och fritid köpa drift för 83 veckor fördelat på de tre hallarna. Det innebär en utökning med fjorton veckor.

– Isspolningen är säkrad från vecka 32 till årsskiftet inom ramen för nuvarande avtal, säger kultur- och fritidschefen. Men från första januari 2013 har vi inget avtal.

Medför underskott

Joakim Eriksson, avdelningschef för gata-park-idrott vid BKT, säger att det kan utföra driften i fortsättningen, men att det medför underskott.

Enligt BKT kommer deras underskott för idrottsverksamheten totalt att bli cirka 3,5 miljoner kronor per år.

– Var den kostnaden hamnar i kommunen vet jag inte, säger Joakim Eriksson. Personalen sköter inte bara ishallarna utan även övriga idrottsanläggningar och park- och gatuverksamheten. Det finns en budget för idrotten som handhas av kultur och fritid och en budget för gata och park som Lindesbergs kommun ansvarar för.

Sköta ishallarna själva

Lite längre fram är det inte otänkbart att de berörda ishockeyklubbarna Fellingsbro/Frövi IK, Guldsmedshytte SK och Lindlövens IF kan ta över driften av respektive ishall.

– De är inte mogna för att göra det än, säger Johan Tranquist. Det kan tidigast bli till säsongen 2013-2014.

Mer läsning

Annons