Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

BKT-chefen slutar till midsommar

Stefan Lundqvist slutar som förbundschef för Bergslagens kommunalteknik. Den 1 augusti tillträder han som kommunchef i Säter.

Annons
Utmaning. Stefan Lundqvist ser sitt nya jobb som kommunchef som en spännande utmaning. ARKIVBILD: INGVAR SVENSSON

– Jag tänker jobba kvar till midsommar, säger Stefan som började som förbundschef den 1 november 2008. Det har varit några fantastiska år med utvecklande arbetsuppgifter. Jag har trivts bra både med jobbet och medarbetarna.

Den avgående förbundschefen tycker inte att chefer ska sitta för länge. Själv tycker han fem år är en lagom lång period. I BKT blir det dock knappt fyra år.

Har ditt beslut något att göra med de aviserade neddragningarna inom Bergslagens kommunalteknik?

– Nej, absolut inte. Alla kommuner har en besvärlig situation. Jag tror att kommunalförbund som BKT kan vara ett medel att lösa problemen.

En framtid

Stefan Lundqvist tror att BKT har en framtid trots att de fyra kommunerna i norra länsdelen har begränsade resurser. Stefan tror att hans efterträdare kan vara med och utveckla BKT ytterligare.

– En stor anledning till att jag sökte jobbet i Säter är att jag får vara med och bygga upp en helt ny organisation. Jag ska vara med och rekrytera några nya chefer. En annan orsak till att jag sökte jobbet är att Säter har god ekonomi och därmed finns förutsättningar att utveckla kommunen.

Bytet av jobb gör att Stefan Lundqvist får betydligt kortare resväg från hemmet i Åshammar till Säter. Det är en sträcka på sju och en halv mil.

– Restiden kommer att bli betydligt kortare. Till BKT-kontoret i Pershyttan har jag 20 mil enkel resa. Det gör minst fyra timmar i bil varje dag.

Mer läsning

Annons