Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

BKT säger upp avtalet om slamtömning

UPPDATERAD. BKT har sagt upp avtalet med den entreprenör som skött slamtömningen i norra länsdelen.

Annons

En längre tid har Bergslagens kommunalteknik, BKT, och kunder till BKT uttryckt missnöje gällande hur slamtömningen har skötts.

Under våren har BKT och entreprenören förhandlat om hur deras eventuella framtida samarbete ska bli. Nu ska det samarbetet alltså upphöra.

BKT har skrivit ett avtal med entreprenören att avbryta det sjuåriga avtalet i förtid. Avtalet slutade nu formellt att gälla den 14 juni 2013.

Idag, tisdag, träffades parterna en sista gång och nu är detaljerna kring upphörandeavtalet klara.

För att avbryta avtalet ska BKT nu betala 700 000 kronor till entreprenören som skött tömningen i de fyra BKT-kommunerna Lindesberg, Nora, Hällefors och Ljusnarsberg.

- Vi valde en förlikning hellre än att inleda en rättslig process om hävning av avtalet. Det hade dragit ut på tiden och vi vill så snart som möjligt ha en lösning som är bra för alla våra abbonnenter, säger BKT:s förbundschef Eva Jonsson.

Från denna vecka sköts slamtömningen av de tidigare entreprenörerna med så kallad skyddstömning tills att ett nytt avtal med en ny entreprenör har skrivits.

- Vi ska i höst påbörja en ny upphandling om slamtömningen och jag tror inte det avtalet kan skrivas innan årsskiftet, säger Eva Jonsson.

Mer läsning

Annons