Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Blommig utflykt med väntjänst

Varje onsdag kommer bortåt tio yngre pensionärer till Grönbodahemmet för att göra dagen lite extra trevlig för de äldre pensionärerna. I går gjorde de en utflykt till Plantmarknaden i Lindesberg.

Annons
På tur med Väntjänsten. Marianne Eriksson och Stina Boström gillar att få komma till Plantmarknaden och botanisera bland blomstren.

Fem bilar fylldes med Storåpensionärer i olika åldrar och färden gick mot Lindesberg. Där blev det fika i det ljusa uterummet vid kafé Lusthuset, och sedan tid för att njuta av blomstren och kanske köpa med sig några plantor.

Laila Ramberg och Karin Nordström är två av medlemmarna i Storå väntjänst som jobbar ideellt med att ge lite extra service till de gamla.

– Varje onsdag går vi på promenad och fikar på Grönboda med hembakat som vi tar med. Sen kan det handla om att följa med till doktorn eller något annat som är svårt att klara själv.

– Vi hjälper även dem som bor i egna lägenheter, berättar de.

Deras insatser är mycket uppskattade. Stina Boström och Marianne Eriksson öser beröm över väntjänsten.

– De är så duktiga och ställer alltid upp. De bryr sig verkligen om oss, säger de.

Irmgard Nissner sitter i rullstol men får hjälp av Iréne Eriksson att kryssa fram mellan blomsterborden. Hon har svårt att hitta just de blommor hon vill ha, men är nöjd ändå att få komma hit.

Sven Persson går runt och myser.

Jag är alltid med på onsdagarna, säger han.

Mer läsning

Annons