Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

BMB-chefen får nya arbetsuppgifter

Mats Larsson blir kvar som förvaltningschef för Bergslagens miljö- och byggförvaltning till årsskiftet. Därefter får han delvis nya arbetsuppgifter till sin pensionering vid utgången av 2012.

Annons

– Jag har gjort en muntlig överenskommelse med Lennart Jansson, kommunchef i Lindesberg. Vid årsskiftet får jag pension tre dagar i veckan och två dagar i veckan ska jag jobba med utredningsuppdrag åt kommunchefen. Exakt vad jag ska göra vet jag inte, säger Mats Larsson

Den här lösningen har gjorts efter den kritik som framförts mot förvaltningen både från näringsidkare och politiker i de fyra norrkommunerna.

– Jag kunde inte ens ana att det skulle bli så här bara för ett par veckor sedan, säger Mats Larsson. Men till slut blev trycket från politikerna för hårt. Och det får jag rätta mig efter.

Misslyckande

Med facit i hand tycker Mats Larsson att det är ett misslyckande att han inte fått med sig de fyra kommunalråden på den linje förvaltningen arbetar efter. Hans förtroende från kommunalråden anser han vara helt förbrukat.

– Trots att vi frågat vad vi ska ändra på har jag och förvaltningen inte fått några svar. Jag har heller inte fått några konkreta exempel på felaktigheter.

Frustrerad personal

Personalen vid BMB-förvaltningen är frustrerad, ledsen och ilsken efter kommunalrådens agerande. De senaste dagarna har arbetsglädjen varit begränsad. Mats Larsson säger sig vara oroad för personalen och ska nu göra vad han kan för att förbättra situationen.

– I nästa vecka kommer BMB-nämnden och jag att hålla ett krismöte. Då ska vi diskutera vad som hänt och hur vi ska agera i fortsättningen. Problemet är bara åt vilket håll vi ska gå. Det vet vi inte, säger Mats Larsson, som gärna sitter kvar i BMB-kontoret även efter årsskiftet.

NA har utan framgång sökt kommunchef Lennart Jansson för en kommentar till den muntliga överenskommelsen.

Mer läsning

Annons