Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Bokens dag med orden i fokus

Berättelser som gestaltar och berör. Bokens dag lockade många entusiaster till Folkets hus i kväll.

Annons
ordens lockelse. Att läsa är som att resa, säger författaren Mikael Bergstrand som tillsammans med kollegorna Bea Uusma och Kerstin Lundberg Hahn inledde Bokens dag på Folkets hus scen tillsammans med konferensicer Arne Johnsson.

För tolfte året arrangerades Bokens dag och förväntningarna kändes i glädjen som besökare tog med sig in i foajen.

– Det är roligt att höra författare berätta om sina böcker, hur de kom till. Det vidgar perspektiven, säger Eva Mäkelä som kom med Karin Eriksson.

– Just nu läser jag inte så mycket eftersom jag är småbarnsförälder. Men som präst skriver jag mycket själv. Berättelser är spännande, säger Karin.

Intill står Bert Hellsberg. Han vill träffa författaren Bea Uusma.

– Jag har lite grejer om Andrée som kanske kan intressera henne, säger han och håller upp en kasse.

Bea Uusma har skrivit om Andréexpeditionen och Bert delar hennes hängivna intresse.

På scenen stod även författarna Mikael Bergstrand, Tua Forsström, Kerstin Lundberg Hahn och Anders Norman. Konferencier var Arne Johnsson.

– Inget är som en god historia som tar oss någon annanstans, säger Arne och talar om längtan, passion och önskningar som förmedlas genom orden.

Bokens dag arrangeras av Lindesbergs bibliotek i samarbete med bokhandeln. Syftet är att slå ett slag för det skrivna ordet och läsandet.

Berör. Berättelser förmedlar och berör. Karin Eriksson och Eva Mäkelä fanns med bland besökarna när tolfte upplagan av Bokens dag arrangerades i Lindesberg.

Mer läsning

Annons