Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Bra gensvar för Geologins dag i Stripa

Under fredagen och lördagen anordnades Geologins dag i Stripa. Sol och många besökare gjorde arrangemanget extra lyckat.

Annons
Johnny Olsson, ordförande för föreningen Industrilandskap i Bergslagen, och arkeologen Martin Edlund.

Ordföranden för föreningen Industrilandskap i Bergslagen, Johnny Olsson, är på söndagen väldigt nöjd med årets arangemang av Geologins dag i Stråssa.

– Det har gått väldigt bra, och vädret har varit fantastiskt.

Invigningen skedde på fredagen, med en nationell invigning av Geologins dag där representanter för föreningen Geologins dag fanns på plats. Så många besökare hade Johnny Olsson ändå inte räknat med på fredagen, då det är en vardag, men det blev fler än han förutspått.

– Det kom skolklasser på besök, så vi hade säkert 200 barn här under dagen. Och utöver dem kom nog ungefär 150 andra besökare.

Även lördagen var välbesökt med närmare 500 personer. Populärast under de två dagarna var föreläsningarna med meteorologen Per Holmgren. Även Martin Edlunds föreläsning om Råsvalslund var välbesökt.

– Vi har fått väldigt mycket positiv respons från besökarna, så det känns väldigt roligt, säger Johhny Olsson.

De besökarna som valde att åka och titta på Lovisagruvan fick en extra överaskning. I programmet stod att ingen skulle få åka ner i gruvan, då det bara går att ta fyra åt gången. Men väl där hade alla fått åka ner ändå.

– Man åker bil ner i gruvan nämligen, så vi var rädda att inte hinna med alla. Men det hanns med.

Johnny Olsson påpekar att det ligger mycket arbete bakom Geologins dag, och att tiden knappt räckt till.

– Med det är roligt, speciellt med gensvaret vi fått.

Mer läsning

Annons