Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Brotorpsskolans eget Vasalopp

Startklara på långa led. Årets upplaga av Brotorpsvasan lockade många skidåkare.

Annons
Taggade. Eleverna från Brotorpsskolan samlades vid Fritidsbyn och bland åkarna fanns Vilmer Rydell som förberedde sig för Halvvasan.

Många av eleverna på Brotorpssskolan tog chansen att vara med i skolans eget Vasalopp. Runt 170 var anmälda till Brotorpsvasan, nästan halva skolan med andra ord.

– Skolan har köpt in utrustning, här finns både skidor och pjäxor att låna. Det gör att elever har möjlighet att åka under skoltid, säger läraren Malin Linder.

Hela loppet mäter 9 km, men liksom i förebilden fanns både halvvasan på 4,5 km, liksom kortvasan på 2 km att välja mellan.

Vilmer Rydell står beredd i ett av startleden.

– Jag tänkte åka hela loppet, det långa, men det fick jag inte. Eftersom jag var den enda i min ålder som skulle åka i så fall. Man ville inte vänta på mig.

Vilmer fick nöja sig med halva sträckan.

– Går väl bra, men lite arg är jag, säger Vilmer och skrattar.

Klart för start, meddelar idrottslärare Dan Fredriksson och höjer startpistolen. Men bakom står Anna-Maria Backryd med en uppblåst ballong och en nål.

Pang! Alla ungar från förskoleklass till årskurs 3 ger sig iväg på sina sträckor.

Mitt på dagen var det dags för ytterligare en start. Då gick startskottet för eleverna i årskurserna 4-6. Det blev en skoldag som gick i skidans tecken.

Lite hjälp. Att få på sig skidorna är inte alltid helt enkelt. Marko Åkesson ser till att Elliot Högblom blir klar för start i årets upplaga av Brotorpsvasan.
Startskottet skulle gå. Läraren Dan Fredriksson håller i startpistolen, men smällen står kollegan Anna-Maria Backryd för. Med en uppblåst ballong och en nål fixade de tillsammans starten.

Mer läsning

Annons