Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Brotorpstunneln blir ett graffitikonstverk

– Det här känns mer som fritid än som ett sommarjobb, säger Anton Hansson från Vedevåg, en av de åtta ungdomar som genom Region Örebro län fått feriepraktik som graffitimålare. Nu har de inlett slutprojektet, att måla gångtunneln vid Brotorpsskolan.

Annons

Efter ett par veckors träning på Hillstreets lagliga graffitivägg har det blivit dags för ungdomarna som sommarjobbar med street art att göra ett konstverk av brotorpstunneln.

– Ingen pratar med varandra, alla är så fokuserade, säger Anya Blom, handledare och street art-artist, som hoppas att konstverket blir permanent.

– Det bestämmer kommunen men förhoppningsvis blir det kvar. Jag har sagt till ungdomarna att det inte längre är en lek och att de ska ta tid på sig och tänka till innan de målar här.

Anya Blom berättar att temat för tunneln är fantasi.

– Jag vill inte att det ska finns några gränser, de är fria att göra på sitt eget sätt.

35 personer sökte Region Örebro läns feriejobb inom bild och form, åtta fick det.

– Det är bra att man uppmärksammar och uppmuntrar graffitikonsten. Det känns jättekul men helt sjukt att få betalt för att göra det här, säger Denise Wallin, 15 år från Grythyttan.

På fredag eftermiddag

invigs gångtunneln, då är alla konstnärer på plats för att svara på frågor och berätta om projektet.

Annorlunda sommarjobb. Region Örebro län erbjuder sammanlagt 45 ungomar särskild feriepraktik inom kultur under sommaren. Förutom konst och bild som hålls i Lindesberg finns till exempel teater i Hällefors eller dans i Örebro.Foto: Sofia Gustafsson
Lila ord. Sextonåriga Anton Hansson från Vedevåg tycker om att måla med graffiti och sysslar gärna med det även på fritiden, då på Hillstreets graffitivägg.
Färgglatt. Malinie Ljungberg Chailon från Hällefors gör en sjöjungfru i gångtunneln. – De är fina och de passar temat, säger hon och berättar att hon saknar en laglig graffitivägg i Hällefors.
Denise Wallin, från Grythyttan.
Malinie Ljungberg Chailon, från Hällefors, har gjort graffitimålningar förut men sommarjobbet har gett henne en bättre teknik.

Mer läsning

Annons