Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Busstrafiken justeras efter resenärers klagomål

Från den 11 december är det nya busstidtabeller som gäller. För norra länsdelen innebär det här bland annat justeringar på linje 351.

Annons

– Förhoppningsvis har vi lyckats justera utefter de flesta av de klagomål och önskemål vi har fått, säger Lina Ramberg, trafikplanerare på Länstrafiken.

I augusti drev Länstrafiken igenom en av de största busstabellsändringarna på 20 år. Nu i december är det dags att justera sådant som inte blev som det var tänkt. Bland annat kommer linje 351, mellan Lindesberg, Frövi, Fellingsbro och Arboga, att rättas till.

– Det har varit en jättestor efterfrågan från Vedevåg som nu kommer få tillbaka en gammal hållplats mera centralt på linje 351. Det var en miss från vår sida som vi rättar till nu, säger Lina Ramberg.

Önskemål och efterfrågan

De justeringar som kommer att göras av Länstrafiken bygger på just önskemål och efterfrågan.

– Kollektivtrafik är ett ämne som allmänheten har väldigt mycket åsikter om, det har varit många önskemål och synpunkter. Sedan är det vårt jobb att prioritera mellan dem och se var vi når flest kunder, säger Lina Ramberg.

Något som kritiserades hårt inför förändringen i augusti var att det skulle bli anropstyrda turer på vissa delar av landsbygden, vilket ansågs försvåra pendlingen i de områdena. Men där kommer det inte att ske några justeringar.

– Den linjen är väldigt dåligt utnyttjad och därför kan vi inte se att det finns något behov, säger Lina Ramberg.

Generellt har man fått in mycket kritik, sedan förändringarna i augusti, från den norra länsdelen.

– Mycket har jag en förståelse för och mycket har vi också kunnat rätta till. Men ibland har vi haft motiv till varför vi har agerat annorlunda, stora kundgruppers önskemål går ut över mindre kundgrupper, så har vi gjort i alla år, säger Lina Ramberg.

Mer läsning

Annons