Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Bygdegårdsförening på gång att bildas

Tankarna har funnits i flera år och engagemanget har gått i vågor. Nu har planerna på att starta en bygdegårdsförening i Ullersäter tagit fart igen.

Annons
Lokal och lägenhet. – Vi är inte klara med detaljerna, men är erbjudna att få ta över Betania från Frövi missionsförsamling för att använda fastigheten som bygdegård, säger Kjell-Åke Wijk. En del av huvudstyrkan i kommittén för att bilda en bygdegårdsförening är Bo Dahlström, Per Carlsson, Ulla Karlsson, Kjell-Åke Wijk och Irve Karlson.bild: michael landberg

– På tisdag kväll klockan sju den 10:e januari ska vi ha ett offentligt upptaktsmöte i Betania-huset, säger Kjell-Åke Wijk.

Målet är att bilda en bygdegårdsförening och att ta över Betanias missionshus i byn.

Han är en av eldsjälarna i en kommitté som funderat på landsbygdsutveckling i Ullersäter. När möjligheter öppnade sig att ta över missionshuset kan olika pusselbitar börja att ramla på plats.

Ingen verksamhet

Betaniaförsamlingen i Ullersäter gick tidigare upp i Frövi Missionsförsamling. De har ingen verksamhet i Ullersäter.

– Vi lite äldre vill kratta i manegen för yngre generationer. Finns det verksamhet igång i byn så tror jag att det kan locka fler att engagera sig, säger Kjell-Åke Wijk.

Inbjudningslappar

Cirka 300 inbjudningslappar har delats ut i bygdens brevlådor till tisdagens möte. På det sättet tror Kjell-Åke Wijk att man nått cirka 500 personer.

Det bor hundratalet personer i bykärnan och Ullersäter har de senaste åren tävlat med Gammelbo om att ha den lägsta medelåldern.

Om Ullersäterborna bildar en bygdegårdsförening och får ta över Betania för en mindre summa ska huset vara öppet för alla typer av aktiviteter.

– Nu är vi fast beslutna att få igång en bygdegård, säger Kjell-Åke Wijk.

Mer läsning

Annons