Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Byggare redoför Strandskolan

Det finns en aktör som är intresserad av att utveckla före detta Strandskolan till bostäder tillsammans med kommunen. Det finns en förhoppning om att ha en lösning på bordet i mitten på april.

Annons

I slutet av förra året lämnade kommunstyrelsen i uppdrag att planera för byggande av bostäder på tre platser i kommunen. Före detta samrealskolan är ett av objekten.

I direktiven för det hela ingår att bygget ska starta i slutet av detta år.

Tredingen Utveckling AB har haft diskussioner med några intressenter, varav en återstår.

– Jag väntar på kompletterande information från företaget och hoppas att till styrelsemötet den 16 april ska det finnas ett underlag att gå vidare på, säger Roger Sixtensson, vd för kommunala bolaget Tredingen Utveckling AB.

Det handlar om ett privat företag etablerat i byggbranschen med verksamhet i hela landet.

Partnerskap i andra hand

Lindesbergs kommun föredrar att någon annan än kommunen både investerar och äger de nya bostäderna. Ett andra alternativ är ett ägande i partnerskap med en extern aktör.

I sista hand vill kommunen att Libo äger och förvaltar Strandskolan i sin nya skepnad.

– Företaget vi samtalar med har förslag på två av dessa lösningar, säger Sixtenson.

Beslut i april?

Förhoppningen är att Tuabs styrelse i mitten av april ska kunna fatta ett beslut om att gå vidare.

Oavsett om fastigheten säljs eller det blir en annan lösning är det troligt att Tuabs styrelse lyfter frågan till ägaren, det vill säga kommunen.

Ingen ny idé

Att bygga om skolan samt att skapa ytterligare byggnader på fastigehten är ingen ny idé. Svenska kyrkan i Lindesberg var intressderad och gjorde en förstudie för några år sedan. Det stupade på kostnaderna.

– Produktionskostnaderna är i obalans med hyresnivåerna. Det är en ekonomisk verklighet vi har att leva med på landsbygden, säger Sixtensson.

Mer läsning

Annons