Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Byggintresse från flera fastighetsbolag

Strandskolan i Lindesberg och Sjövallen, gamla idrottsplatsen intill Väringen i Frövi, har högsta prioritet när det gäller byggande av nya bostäder i kommunen. Kommunala fastighetsbolaget Lindesbergsbostäder jobbar nu med projekten.

Annons

– När det gäller Strandskolan har vi två, möjligen tre fastighetsbolag som är intresserade av att bygga bostäder där, säger Roger Sixtensson, fastighetschef vid Libo.

– I förra veckan träffade jag och kommunchef Peter Bring en av intressenterna. Vi hoppas få klart med någon av intressenterna inom de närmaste veckorna, säger Sixtensson. Om ingen av dem nappar tror jag personligen att kommunledningen beordrar Libo att bygga i egen regi.

40 till 60 lägenheter

– Som mest kan det bli mellan 40 och 60 lägenheter vid Strandskolan inklusive flyglar och ny fastighet på parkeringen, enligt det förslag vi presenterat tidigare.

När det gäller grönområdet intill båthamnen i Frövi håller kommunens fastighetsbolag tillsammans med Sveriges arkitekter på att ta fram ett underlag till en arkitekttävling. De tävlandes uppgift blir att rita hur området kan utnyttjas till cirka 40 lägenheter.

– Hela nuvarande grön-ytan ska utnyttjas, men inte enbart till bostäder. En del tänker vi oss som parkmark och så måste strandpromenaden få plats. Tanken är att grönytan ska bli mer skött än vad den är i dag.

Arkitekter får tävla

En jury ska senare i höst välja ut fyra arkitekter som får tävla med sina förslag. Libos fastighetschef säger att målsättningen är att politikerna ska kunna ta ett beslut om eventuellt bygge kring årsskiftet.

Innan dess kommer förmodligen ett definitivt beslut om det blir en påbyggnad av lofthuset vid Granvägen i Lindesberg med tre våningar, vilket beräknas ge cirka 30 nya lägenheter.

– Där är vi i stort sett framme om Bergslagens miljö- och byggförvaltnining säger att nuvarande detaljplan tilllåter en påbyggnad, säger Sixtensson. Vi hoppas på ett okej före den 7 december då Libos styrelse har möte.

Mer läsning

Annons