Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Byggplaner ändras efter grannkritik

Bergslagens miljö- och byggförvaltning, BMB, tar omtag på detaljplanförslaget vid Lindesby.– Ett nytt kommer att ha inriktning på lägre byggnadshöjder, säger Frida Nilsson på BMB.

Annons
Nyborgsgatan. Väster om Nyborgsgatans förlängning vid det nya villaområdet nära Lindeskolan planeras ny bebyggelse, men grannarna vill inte ha höga hus där.

Förslaget till en detaljplan för Lindesby väster om Lindeskolan, som ställdes ut i mars, överraskade många.

Efter att i 20 år pratat om parhus, radhus och max två våningar i området föreslogs sexvånings punkthus och två byggrätter med fyravåningshus. Endast fem sakägare ombads yttra sig i granskningsfasen, men i stort sett är alla överrens om en huvudsak i området.

– Vi är inte emot att det byggs mer, men så höga hus var vi inte beredda på när vi valde att bosätta oss här. Det passar inte in vare sig i naturen eller i befintlig bebyggelse.

Det säger två personer i det nya villaområdet vid Nyborgsgatan.

– Vi har fått återkopplingar från kommunledning och i den egna nämnden. Den springande punkten är byggnadshöjderna, säger Frida Nilsson.

Därför har BMB-förvaltningen bestämt sig för att ta fram ett nytt förslag. Det kommer att ställas ut under juni månad. I december kan det gissas nå fullmäktige.

I det nu ratade förslaget är det intressant att se att kommunstyrelsens tillväxtutskott argumenterade för åttavåningarshus, men den inställningen har uppenbarligen ändrats.

Mer läsning

Annons