Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Byggstart för solelsprojekt

- Nu har vi gått i mål, säger Per Zetterlund i föreningen Solel i Lindesberg. I måndags var upphandlingen klar och en beställning lades hos det vinnande anbudsföretaget av sex.

Annons
Högt läge. Solpaneler monteras. Arkivbild

En solpanelsanläggning ska byggas på Lindeskolans tak, en annan på Libos hus på Lingonvägen.

Installationerna ska påbörjas i senare delan av mars och allt ska vara klart den första maj.

– Den 19:e maj ska Solel ha sitt årsmöte och då ska vi också ha en invigning med bandklippning och lite festligheter, säger Per Zetterlund.

Upplägget för projektet har varit att föreningen haft som mål att sälja andelar för en halv miljon kronor. Libo skule satsa lika mycket som föreningen.

– Andelsförsäljningen har inte gått tungt utan flutit på hela tiden, säger Zetterlund

Upphandlingen gjordes hos det företag som kunde leverera största effekt för pengarna, det vill säga cirka en miljon kronor.

Det kunde Vällingbybaserade Solkompaniet i Sverige AB som fått affären. Den beräknade årseffekten är 80 000 kiloWattimmar.

Inledningsvis var Linde Energi, som nätägare, med i projekteringen. Sedan har kommunala Falab, Fastigheter i Lindesberg AB och Libo jobbat med solelsprojektet.

Från början skulle hela anläggningen byggas på Lindeskola, sedan har den delats upp på två ställen.

Projektledare för solelsbygget är Arne Larsson på Libo som tar över efter upphandlingsfasen som Rickard Johansson hållit i..

– Föreningen Solel har fått bra stöd av Libo i projektet, och att det blev uppdelat till stvå ställen tror jag är bra, säger Per Zetterlund.

Mer läsning

Annons