Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Byggtrauma låser Frövis utveckling

Vad är läget för bostadsbyggandet vid Tallen i Frövi och vad gör kommunen, undrade Marita Haraldson under allmänhetens frågestund vid tisdagskvällens kommunfullmäktige på Fröviskolan. Jonas Kleber (C) väckte tanken att partierna enskilt eller gemensamt uppvaktar regeringen.

Annons
Allmän fråga. – Kan kommunen göra något mer för TAllens utbyggnad, undrade Marita Haraldson.Foto: Michael Landberg

Där ligger nämligen kommunens överklagande på länsstyrelsens stopp för att bygga till vid den kooperativa hyresrättsföreningen Tallen. – Vi har kommunstyrelse nästa vecka, då kanske det är läge att göra något, säger Jonas Kleber. dessförinnan hade Karl-Arne Löthgren (C) , även ordförande i hyresrättsföreningen, uppmanat alla i fullmäktige att via sina partier påverka riksdagsledamöter så att ett regeringsbeslut kommer före valet.

– Det är så galet att ingen förstår. Jag har inte hittat en riksdagsman som tror på det jag berättar, säger Karl-Arne Löthgren.

Det var kommunens nya detaljplan som skulle ge möjlighet till bygget som upphävdes av länsstyrelsen i Örebro. Anledningen är att Boverkets rekommendationer ger lägre tillåtna bullernivåer på små orter än i större städer och tätorter. Avgörandet är en bedömning. – Hade Frövi haft fyrkantiga kvarter hade det varit annorlunda, säger Anders Ceder (S).

Samtidigt som järnvägen är Frövis styrka lägger också kommunnikationen locket på bostadsbyggande i den centrala delen av samhället.

Regeringens utslag, när det kommer, kan bli prejudicerande. Ord som lex Frövi och Fröviuppror nämndes under allmänhetens frågestund.

Mer läsning

Annons