Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Byter kläder med varandra

Här byter byxor, tröjor, barnkläder och till och med skor ägare under några timmar. Klädbytardagen är nationell men i Lindesberg är det första gången och ett samarbete mellan Biia Linde Redesign och Naturskyddsföreningen.

Annons
Gillar klädbytesdagen. Christina Wennström är en av alla de som passade på att byta kläder. Jättebra idé tycker hon.

Traven med kläder på Christina Wennströms ena arm bara växer. Hon har redan hittat ett par tröjor och mer blir det.

– Det är en jättebra idé, helt suveränt. Det som du tröttnat på kanske någon annan vill ha och så byter vi. Jag hoppas det kan växa och att det fortsätter. Det är ett bra tänk, tycker Christina som är en av alla klädbytare den här dagen. Hon har lämnat in såväl vuxenkläder som barn- och ungdomskläder.

För varje plagg får den som lämnat in en pappersbricka som sedan kan bytas mot ett annat plagg. Oskar Waern tycker också att det är en bra idé. Han är småbarnspappa och letar kläder till sin son. Han har hittat byxor och tröjor och hade gärna sett ännu mera småbarnskläder.

Naturvårdsföreningens klädbytardag är rikstäckande och i år är det rekordmånga arrangemang, över 100 runt om i landet. Idén att ordna det i Lindesberg kom från Margaretha Garp på second hand-butiken Biia Linde Redesign. Hon tog kontakt med Naturskyddsföreningen om att göra det som ett samarrangemang och på den vägen är det. Och det har gått väldigt bra, konstaterar hon. Det har varit full fart och stort intresse.

Samarbete. Den nationella klädbytardagen är i Lindesberg ett samarbete mellan Biia Linde Redesign och Naturskyddsföreningen, Margaretha Garp och Britt-Marie Eriksson.
Barnkläder. Oskar Waern hittade en del barnkläder till sin son.

Mer läsning

Annons