Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Café Oscar öppnar till sommaren igen

Kaféverksamheten fortsätter och utökas med konferens, fest och konst.

Annons
Ingår i treårs plan. De nya ägarna till flyglarna Spruthuset och Café Oscar har en treårsplan för byggnaderna. I första hand ska kaféet göras klart för att öppna till sommaren, berättar Mattias Eriksson, platschef på Lindesbergs stadshotell.

I november beslutade kommunen att sälja flyglarna på Rådhustorget i Lindesberg – Spruthuset och Café Oscar. Köpare blev Egeryds fastighetsförvaltning AB som även äger Lindesbergs stadshotell.

Vad finns det för planer för flyglarna?– Vi kommer att öppna Café Oscar och servera mat, dryck och glass där. Ovanpå, där turistbyrån låg, ska vi inrätta mindre grupprum för att utveckla våra konferens möjligheter, säger Mattias Eriksson, platschef på Lindesbergs stadshotell.

Han berättar att så fort som de får tillträde till Café Oscar så ska de börja göra iordning kaféet så att allt är klart till sommaren.

– Kommuninvånarna och turisterna vill ha verksamhet där i sommar, så det är prio ett.

Därefter följer övervåningen där turistbyrån låg och sedan den andra flygeln – Spruthuset.

– På övervåningen i Spruthuset kommer vi också att ha utrymme för konferens samt festverksamhet med middag, säger Eriksson.

Det finns även planer på att arrangera konstutställningar på andra våningsplanet.

– Det är jätteviktigt att samarbeta med andra som är intresserade av att finnas i dessa byggnader.

Vad ska ske på bottenvåningen i Spruthuset?– Det är jag lite förtegen om just nu. Vi var där och tittade i går och det finns stor potential. Men vi tar en sak i taget, säger Mattias Eriksson.

Mer läsning

Annons