Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Ceder jobbar med guldgruva i Frövi

En utbyggnad av bangården i Frövi är det hittills mest lönsamma infrastrukturinvesteringen man kan tänka sig. En koefficient på ett i beräkningar är bra. Frövi hamnar på plus åtta, sa Anders Ceder.

Annons
FAvorit i repris. Det var inte första gången Anders Ceder pratade på en företagarfrukost, men första gången som Region Örebro läns representant.Foto: Michael Landberg

Han finns numera på nybildade Region Örebro län och berättade om verksamheten på torsdagsmorgonens företagarfrukost i Lindesberg. på Stadshotellet.

Region Örebro län är en sammanslagning av tidigare Regionförbundet och landstinget i länet. Hälso- och sjukvården är det största området. 3 700 personer jobbar på USÖ, 600 på Lindesbergs lasarett, varav 70 läkare och 250 sjuksköterskor.

Region Örebro län jobbar även med infrastruktur, miljö och samhällsplanering.

– Motsvarande utbyggnad av kollektivtrafinen som gjorts i norr ska nu ske i västra länet mot Hällefors, Karlskoga och Degerfors. Vi jobbar också med bostadsbyggandet. Det måste bli enklare att få möjligheter att bygga. Ni vet vad vi haft för bekymmer här i Lindesber, sa Ceder och syftade bland annat på Tallen i Frövi.

Från hälso- och sjukvården fick Ceder assistans av områdeschefen på Lindesbergs lasarett PO Larsson.

– Det stora som pågår nu och hela 2016 är ombyggnaden av akutmottagningen. Det inkluderar ett nytt ambulansintag och ett tillbygge på 400 kvadratmeter för en ny saneringsstation i händelse av kemolyckor. Det går mängder av farligt gods på våra landsvägar och järnvägar, sa Larsson.

Mer läsning

Annons