Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Ceder vill avbryta resecentrumbygge

Inte ett öre mer än de pengar som är beviljade. Det var kommunstyrelsens besked till resecentrumbygget i Storå. Projektet blir dyrare än tidigare beräknat. – Jag föreslår att det avbryts, säger Anders Ceder (S), kommunstyrelsens ordförande.

Annons

Riktigt så kategoriskt blev inte kommunstyrelsens beslut. Resurstilldelningen står fast, men går inte projektet att lösa inom tidigare ekonomiska ram avbryts det. På fredag var det meningen att Bergslagens kommunalteknik, BKT, skulle teckna kontrakt med NCC som vunnit anbudsgivningen. BKT har kommunens uppdrag att administrera både resecentrumet i Storå och Fellingsbro.

Brovik håller ramarna

Det i Fellingsbro ska byggas av Brovik och detta projekt håller sig inom ramarna.

I Storå handlar det om en skillnad på en halv miljon kronor mellan kostnadskalkylen i projekteringen och lägsta anbud.

Gruvavfall

– Fördyringen består bland annat av att fyllmassor och gamla lastkajer, som ska schaktas bort, har visat sig innehålla gammalt gruvavfall. Förhoppningsvis går det att förändra vissa saker så att vi inte behöver schakta så mycket, säger Mikael Gustavsson, projektledare på BKT.

Det ska han omgående diskutera med NCC om.

Resecentrumprojektet i Storå består i huvudsak av busskurer och nya pendlarparkeringar. Totalt har kommunen avsatt 2,8 miljoner kronor till projekten i Storå och Fellingsbro.

Därutöver satsar Trafikverket 1,3 miljoner kronor. Trafikverkets bidrag för Storådelen får kommunen betala tillbaka om projektet blir avblåst.

Mer läsning

Annons