Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Centralt hus rustas för ny användning

Byggföretagets etablering är klar och efter helgerna börjar ombyggnaden av före detta Bergslagshälsans hus. I sommar ska sju nya bostadslägenheter vara klara i huset.

Annons
Ny användning. Sju centrala lägenheter ska byggas i kommunens fastighet mitt emot OKQ8-macken och bredvid Kristinaskolan.Foto: Michael Landberg

Under förra året beslutade socialnämnden att bygga nya lägenheter för vuxna funktionsnedsatta kommuninvånare. Det är en bristvara. Till slut valdes kommunens fastighet bredvid Kristinaskolan. Av många kallas fortfarande huset för Bergslagshälsan.

– Det blir totalt sju nya lägenheter, varav en för personal. Det handlar om en totalrenovering av el, vatten och avlopp samt ventilation. Vissa väggar ska bort och andra ska byggas inomhus, berättar Arne Larsson, projektledare på kommunala Lindesbergsbostäder AB. Huset har tre företagshyresgäster i dag och samtliga kommer att få vara kvar. Till semestern ska huset vara inflyttningsklart för nya hyresgäster.

Exteriört kommer förändringen att bli en liten tillbyggnad på husets västra sida mot Lindesjön. Där ska ett hisschakt byggas och hiss installeras.

Byggprojektet är kostnadsberäknat till cirka 5 miljoner kronor. Lägenheterna blir ett så kallat LSS-boende enligt Lagen om stöd och service till vissa funktionshindrade.

Mer läsning

Annons