Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Christina är en nattens riddare

Ovissheten är en drivkraft och det är på vägarna hon trivs. Christina Karlsson är taxichauffören som helst kör på nätterna.

Annons
Hon trivs bäst på vägarna och älskar att köra på natten. Christina Karlsson är taxichauffören som blir något av en nattens riddare.

Att Christina skulle jobba bakom ratten stod klart tidigt. Hemma i Frövi under uppväståren tillbringade hon gärna tid i garaget tillsammans med pappa. Valet till gymanset blev enkelt. På fordonstekniska programmet på Lindeskolan i Lindesberg var hon, inte förvånande, ensam tjej.

- Jag vet inte vad det beror på att tjejer inte väljer tekniska utbildningar. För mig funkade det alldeles utmärkt att plugga tillsammans med killarna. Gymnasiet var nog min bästa tid faktiskt.

Christina berättar om sitt intresse, morfaderns berättelser från sin tid som lastbilschaufför som inspirerat och hur hon snart själv satt bakom ratten i en långtradare. Hur hon ville bemästra något som andra upplever svårt.

- Långtradaren är ett mäktigt fordon, men också vackra att se på, säger Christina.

Nu är hon taxichauffören som helst kör kvällar, nätter och helger. Där den sociala delen är viktigast av allt.

- Godset pratar! Det är ju fantastiskt. Jag får träffa människor hela tiden, som lär mig massor.

 Som taxichaufför blir non något av en psykolog och terapeut. Hon lyssnar, men får då och då även torka tårarna på människor som är ledsna.

- Och se till att de kommer hem ordentligt, säger Christina.

Mer om Christinas vardag bakom ratten i sin taxi, om vad som överraskat henne och hur hon upplever trafiken, kan du läsa i papperstidningen. Eller NA:s e-tidning

- http://na.se/kundcenter/prenumerera/losnummer/1.1839769

Mer läsning

Annons