Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Cykeltur på isen avslutades med utryckning

En trevlig tur på isen på Stora Lindesjön slutade med eskort av Nerikes brandkår tillbaka till fastland.

Annons
Utryckning. Den cyklande mannen följer snällt med brandmännen tillbaka in till land. Men någon fara för mannens liv var det aldrig.

Strax efter halv ett på torsdagen fick räddningstjänst in ett larm om en person som stod på isen en bit ut i Stora Lindesjön och inte kunde ta sig in till land.

– Vi åkte ut och hjälpte honom in till land. Det var aldrig någon fara och helt odramatiskt, han tog sig hem själv sedan, säger Kenneth Cederström, inre befäl på Nerikes brandkår.

Mannen berättar för NA att han åkt långfärdsskridskor på Lindesjön på nyårsafton och tog cykeln ut på sjön även på nyårsdagen för att kolla hur pass bra isen var.

– Jag känner till isen väl och har dubbar på cykelns framdäck. Plötsligt såg jag att det stod mycket folk på land och så hörde jag sirener, säger mannen.

Han bär isdubbar runt halsen och berättar för NA att han aldrig var i nöd eller kände sig orolig.

– Det såg ut som om mannen var omringad av öppet vatten men det var dubbelis, konstaterar inre befäl Kenneth Cederström.

Han berättar att nyårshelgen i norr varit relativt lugn utan några allvarliga larm till räddningstjänst. Även vakthavande polisbefäl i Örebro, Dan Sööder, uppger att polisen haft en lugn nyårshelg i norra länet.

Mer läsning

Annons