Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Dagledigträff lockar pensionärer i Ramsberg

Ramsbergs församlingsgård fylldes av sång och samvaro när Linde Bergslagens församling tillsammans med Filadelfia Allmäningbo bjöd in till Dagledigträff.

Annons
Ställde upp. Lars-Ove Karmeborg, bakom pianot, blev inkallad samma morgon som Dagledigträffen i Ramsbergs församlingsgård ägde rum. - Det är tur att de har oss pensionärer, citerade han sin frus kommentar efter den sena bokningen.

Fem till sex gånger varje termin arrangeras Dagledigträff i Ramsbergs församlingsgård.

– Det är den äldre generationen som kommer på de här träffarna, säger Yvette Lillrank, från Linde Bergslagens församling.

Deltagarna på Dagledigträffen åt en lunch bestående av hemmalagade pajer och sallad tillsammans. Därefter plockade man fram sånghäftena och under ledning av Lars-Ove Karmeborg från Fagersta sjöng de allt från Barnatro till Tryggare kan ingen vara.

Men denna gång var det närapå att deltagarna blev utan musikunderhållning då de två första sångledarna som bokades blev sjuka.

– Lars-Ove Karmeberg fick en timme och 40 minuter på sig att förbereda sig och ta sig hit imorse, säger Rolf Åström, från Filadelfia Allmäningbo, som lyckades boka den nya underhållningen i sista minuten.

Lite mer än 20 personer deltog på arrangemanget.

– Dagledigträffarna är bra, väldigt god mat, slog Kenneth Öhmar fast.

Men för bordsgrannen, Birgit Fantenberg stod inte maten i fokus.

– Jag kommer för att det är roligt att träffa folk och prata, säger hon och tillägger:

– Nu känner man nästan alla som kommer hit.

Hemlagat. Den goda maten, och chansen att få dela den tillsammans med andra, är en av orsakerna till att Daledigträffarna i Ramsbergs församlingsgård lockar folk.

Mer läsning

Annons