Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Dags att gå från ord till handling

Nu ser det ut att kunna vara dags för ett lyft av Ekbackens skolgård i Fellingsbro. På tisdags förväntas kommunstyrelsen besluta om en halv miljon kronor till skolgården.

Annons
Visade sin hemmaplan. Ebba Malm och elever på Ekbackens skola träffade bland annat Pär-Ove Lindqvist (M) i barn- och utbildningsnämnden före jul i fjol.

– Det pågår en översyn av alla skolgårdar i kommunen och Ekbacken ligger högt upp på prioriteringslistan. Det sa dåvarande ordförande i barn- och utbildningsnämnden Arnold Bengtsson (S) förra året.

Tillsammans med Pär-Ove Lindqvist (M) och förvaltningschef Kaj Söder besökte han skolan i början av december.

Anledningen var en inbjudan av eleven Ebba Malm om att få träffa de som bestämmer. Det ville hon och andra elever därför att de tycker att skolgården är förfallen och osäker. En mindre pojke hade fastnat i ett brunnsrör som någon lyft av locket på några veckor innan.

Förslaget som kommunstyrelsen ska behandla på tisdag innehåller förutom Ekbackens skolgård förrådsbyggnader vid förskolorna Lysmaskeni Storå och Bergknallen i Vedevåg. Därutöver utemiljön vid Bergknallen samt utemiljön vid Stadsskogsskolans förskola. Totalt handlar det om en investering på 1,4 miljoner kronor som kommunstyrelsen uppmanas av barn- och utbildningsnämnden att säga ja till. Investeringen hamnar sedan på nämndens hyra när den genomförts.

Mer läsning

Annons