Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Dags att söka sommarjobb

Det börjar bli dags att anmäla sitt intresse för ett sommarjobb. Såväl Lindesbergs kommun som Lindesbergs lasarett har platser för sommarledig skolungdom. Dessutom har Leader Bergslagen några projekt som riktar sig till ferie-arbetande skolungdom.

Annons

Lindebergs kommun har också i år cirka 200 arbetsplatser att erbjuda till sommarlediga ungdomar. I första hand är det de som är födda 1995 som erbjuds jobb.

I kommunen finns 278 i den åldersgruppen. Lönen är 60 kronor i timmen och man jobbar 6 timmar om dagen under tre veckor. Arbetsperioderna ligger under veckorna 24–26, 27–29 samt 30–32.

De jobb som erbjuds finns inom äldre-, barn- och handikappomsorgen samt vaktmästeri och liknande. Platserna finns inom kommunala förvaltningar och hos föreningar.

Ansökan ska ske skriftligen per post, men blanketten kan hämtas via kommunens hemsida.

Tolv jobb på lasarettet

Vid Lindebergs lasarett finns omkring tolv feriejobb för ungdomar som gått ut nian eller studerar på gymnasiets två första årskurser. Det handlar om jobb inom kök, tvätteri och på vårdavdelningar.

– De får naturligtvis inte göra allt, men vara till hands och hjälpa till med olika uppgifter, berättar Gunilla Lindblom på personalavdelningen.

Även vaktmästeri- och parkarbeten finns att söka.

60 kronor i timmen

Feriepraktiken är på max fyra veckor och ligger under månaderna juni till augusti. 60 kronor i timmen betalar landstinget sina feriepraktikanter.

Ansökan kan göras via landstingets hemsida och ska vara inne i mitten av mars.

Egna projekt

Även Leader Bergslagen har feriearbeten att erbjuda. Det är i form av projekt som ungdomar med egna idéer på exempelvis aktiviteter eller evenemang kan söka stöd för. Ansökan sker via hemkommunerna.

Kopparberg har nappat, men i Lindesberg ser det trögare ut, meddelar projektledaren på Leader Bergslagen.

Mer läsning

Annons