Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Dags för upprustningav bangården i Linde

Nästa vecka inleds arbetet med att bygga om bangården i Lindesberg. Anledningen är att det ska bytas ut växlar samt göras en dränering för att få bort vatten från bangården. Arbetet beräknas vara avslutat sista veckan i juli.

Annons

Det är två huvudväxlar som ska bytas ut eftersom deras tekniska livstid närmar sig slutet. Dessutom ska stickspåret mot lastkajen på Banvägen få en ny växel.

Dräneringsarbeten

Arbetet inleds med att stickspåret delvis rivs upp och med dräneringsarbeten. Det kommer att grävas runt stationshuset och vid tunnelnedgången bredvid bussplanen.

Busstrafiken kommer att beröras, men enligt Trafikverket kommer det bara att vara marginellt.

– De här arbetena kommer att utföras på eftermiddagar och kvällar, men inte på nätterna, säger Johan Zetterström på Trafikverket som är projektledare.

Däremot blir det nattjobb lite längre fram då växlarna på huvudspåren ska bytas. Då stängs tågtrafiken av under nätterna medan växelbytena förbereds.

Totalstopp

– När själva växelbytet sker kommer det att vara totalstopp på järnvägen från kvällen torsdag vecka 29 till och med kvällen tisdag vecka 30, säger Johan Zetterström.

All godstrafik kommer under byggtiden att köras via Frövi och Fagersta. Passagerartrafiken ersätts med bussar.

Trafikverket varnar för att det kan bli en del störningar och buller under byggtiden.

Mer läsning

Annons