Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Dagskassan till Världens barn

Erikshjälpen Second hand i Lindesberg skänker hela lördagens dagskassa til kampanjen Världens barn.

Annons

- Med hjälp av våra underbara kunder kan vi göra stor skillnad för världens barn från vårt lilla Lindesberg, säger Rikard Kanlén, för Erikshjälpen i Lindesberg.

Radiohjälpens kampanj Världens barn engagerar många. Sedan starten 1998 har mer än 1,2 miljarder kronor samlats in för att hjälpa utsatta barn runt om i världen. Av det beloppet har Erikshjälpen bidragit med 18 miljoner kronor. I dag har organisationen 59 second hand-butiker i Sverige och samtliga deltar i kampanjen på lördag. I fjol slog butikerna rekord med sina dagskassor med totalt över 2,2 miljoner kronor.

- Ett fantastiskt resultat som vi nu hoppas kunna slå, säger Tomas Bjöersdorff, verkställande chef för Erikshjälpens Second hand-butiker.

Programmet Tillsammans för Världens barn sänds på SVT på fredag kväll i samband med insamlingen. Där kommer Ninni Fahlgren från Lindesberg att finnas med i publiken.

- Jag jobbar för Erikshjälpen och är med och samlar in pengar. Vi har fått ett par biljetter, så jag och min man åker. Det ska bli roligt att vara med på plats. Lite spännande, säger Ninni Fahlgren.

Mer läsning

Annons