Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Dålig väg rustas i vår

fellingsbro.Väg T829 mellan Frötuna och Götlunda förbi Sjömo och Torp ska rustas upp. Under våren kommer arbetet att inledas och någon gång under nästa år räknar Vägverket med att allt ska vara klart.

Annons

– Vi sätter igång så snart vintern gett sig, säger Lennart Westin på Vägverkets kontor i Eskilstuna.

Problem för trafiken

Vägen har länge varit i behov av en upprustning och under senvintern har det vid några tillfällen varit problem för trafiken.

Vägen passerar länsgränsen mellan Örebro och Västmanlands län, och avsikten är att vägens hela sträckning ska göras i ordning. Uppdraget har gått till ett företag i Karlstad som ska samordna de åtgärder som ska göras.

Rensning av diken

I planen finns kantskärning och rensning av befintliga vägdiken. De ska återställas till ursprungliga lägen och djup så att avrinningen fungerar som det är tänkt. Det kommer också att bytas ut vägtrummor. Det blir dels under själva länsvägen, dels under de anslutningsvägar som finns.

– Det är dessa arbeten som vi kommer att börja med i år. När det är klart ska det bli ny beläggning. Den kommer inte att göras förrän under nästa år, säger Lennart Westin.

Längs vägen finns ett antal känsliga områden i form av kultur- och naturvärden. Dessa måste skyddas, skriver länsstyrelsen i ett yttrande.

Mer läsning

Annons