Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Dansare kan få egen linje på Lindeskolan

Till hösten kan det bli aktuellt med en danslinje på Lindeskolans idrottscollege.

Annons
Det finns redan inslag av dans i Stråssa GF:s verksamhet. Detta kan komma att breddas om föreningen ska medverka i en dansutbildning på Lindeskolan.

– Vi har kapaciteten, både när det gäller instruktörer och lokaler, att starta ett lokalt dansgymnasium, säger Mikael Martinsson, samordnare för idrottscollege.

På initiativ från Stråssa gymnastikförening (GF) har Lindeskolan börjat spåna på planerna om en danslinje.

– Vi ska försöka få i gång det redan till hösten, lyckas vi inte nu så blir det av till nästa läsår i stället, säger Mikael Martinsson och berättar att de först och främst måste komma ut med informationen till blivande gymnasieelever för att ta reda på om intresset finns för ett dansgymnasium.

Men det innebär inte att alla som vill gå en danslinje kommer att komma in.

– Man ska ha lite kvalité. Det här är för de som vill satsa på dansen, säger Mikael.

För att komma in på någon av idrottslinjerna måste man dessutom vara medlem i en idrottsförening där man tränar och tävlar i den aktuella idrotten.

– Vi har redan inslag av dans i vår träning. Visar det sig att det finns ett intresse för utbildningen så kommer vi att bredda föreningen så att vi kan erbjuda den här gruppen, nior och gymnasieelever, dansträning på kvällarna, säger Fanny Nelson, tränare i Stråssa GF.

Så vitt hon vet finns det i dagsläget ingen annan dansförening i Lindesbergs kommun.

Idrottscollege på Lindeskolan

De som väljer danslinjen kommer att läsa 300 poäng dans, vilket motsvarar cirka två morgonträningar i veckan. Upplägget kommer att vara som på de andra lokala idrottslinjerna.

Danslinjen kommer att vara inriktad på balett, modern dans och jazz.

På idrottscollege kan man välja bland följande sporter; fotboll, ishockey, handboll, rytmisk gymnastik, judo, övriga idrotter, volleyboll och innebandy, som är en ny idrottslinje från och med höstterminen.

Danslinjen kommer att upprättas i samarbete med Kulturskolan och Stråssa gymnastikförening.

Mer läsning

Annons