Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Därför måste 108 visstidsanställda på Meritor sluta 

108 visstidsanställda på Meritor får lämna sina anställningar den 2 mars på grund av minskade volymer. Beslutet om neddragningen fattades redan i början av december men har kunnat skjutas upp.

Annons
Meritor.

Under hösten visade orderingången tendenser på att sjunka och beslutet togs då att 120 visstidsanställda skulle få lämna sina tjänster vid årsskiftet.

– Men volymerna fylldes på mer än vi väntat så tiden förlängdes, först till 2 februari, sedan till 2 mars, säger platschefen Tomas Bäckman. Men nu kan vi inte förlänga mera.

Volvo Lastvagnar är en av Meritors stora kunder, men Tomas Bäckman betonar att personalminskningarna inte har någon koppling till Volvos resultatminskning och stora globala personalnedskärningar.

– Vi har ständiga upp- och nedgångar i våra volymer och tvingas anpassa personalstyrkan med kort varsel. Vi ser på sin höjd några månader framåt. Det är därför vi har en grupp visstidsanställda. Det är naturligtvis tråkigt att det gör det möjligt för oss att undvika varsel.

Efter neddragningarna den 2 mars finns 40-50 visstidsanställda kvar på företaget. Den sammanlagda personalstyrkan uppgår då till 790 kollektivanställda och 90 tjänstemän, vilket är ungefär det snitt Meritor haft under senare år. Men antalet anställda har pendlat 200 upp och 200 ner.

Mer läsning

Annons