Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Därför stannar Karlskoga hemma

Lindesbergs kommun lägger runt 70 000 kronor på Almedalsveckan när fyra ledande kommunpolitiker och fem tjänstemän beger sig till Gotland i dag. Men länets näst största kommun stannar hemma.

Annons

– Det är viktigt att Lindesberg finns med där regionalpolitiska frågor diskuteras, säger kommunfullmäktiges ordförande Bengt Storbacka (S), som åker till Almedalen för att diskutera integration, infrastruktur och regional tillväxt.

– Almedalen har växt till ett gigantiskt marknadsföringsevenemang, men för vår del handlar det där mest om att synas i enhetlig klädsel med kommunens logga, säger kommunchef Christer Lenke.

– Det bästa sättet att synas är att diskutera frågor som är relevanta för Lindesberg.

I Karlskoga kommun har politikerveckan aldrig varit aktuell.

– Jag tror inte politikerveckan är rätt forum för att utveckla kommunen, säger kommunens utvecklingschef Lars Näsström.

– Vi jobbar redan hårt för att slå vakt om arbetstillfällen och göra Karlskoga till en attraktiv stad. Det gör vi bäst på hemmaplan.

Kommunstyrelsens ordförande Anders Ohlsson (S) menar också att kommunen först och främst ska jobba regionalt och lokalt, men är inte främmande för ett deltagande nästa år:

– Med en så etablerad politikervecka ser jag det inte som en fråga om att åka eller inte, utan snarare när vi ska åka, säger Anders Ohlsson (S).

Mer läsning

Annons