Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

De får futsalcupen att rulla

Det är femte året som Frövi IK arrangerar futsalcup i Lindesberg Arena. Funktionärsstaben har övat upp sig så allt går som på räls numera. Cupgeneralen Benny Gill jäser av stolthet.

Annons
Välkommen! Mona Gyllensvaan, Louise Widh och Sara Gunnarsson står i entrén. - Det är jätte-jätte-kul att vara med och jobba här, säger Mona.

Sammanlagt 44 lag deltar i cupen. Så det finns ett och annat som måste fungera bra.

Men det räcker inte åt Benny Gill och Frövi IK - det ska vara mer än bra.

– Vart man tittar ska man se någon med lila tröja. Vi ska bli ihågkomna för bra service, säger Benny Gill.

Han och några till ingår i arbetsgruppen som planerar för den här cupen mer eller mindre hela året. Sammanlagt görs cirka 2000 funktionärstimmar, och närmare 50 personer är involverade. Förutom det direkta jobbet i arenan handlar det om telefonsamtal, möten, utformande av programblad och informationer.

– Vi har fått mycket rutin nu. Det är roligt, konstarerar Benny Gill.

Tidigare har bara herrlag spelat, och Frövi IK:s damer har utgjort funktionärsstaben. Nytt för i år är att lördagens matcher är för herrlagen och under söndagen är det damerna som är på planerna. Det innebär att Frövis herrar nu också får dra på sig de lila tröjorna.

Ida Johansson är lagvärd och tar emot spelarna som kommer i receptionen. Hon är med i den förberedande arbetsgruppen.

– Det har varit intensivt den sista månaden. Det är kul, men rätt skönt också när det är över, säger hon.

Ida har värvat Amanda Fridman som lagvärd.

– Det är superkul. Och kul att vi får vara med och spela också i år, säger Amanda.

På läktarna går publikvärdarna Megge Igho och Hanna Hellsten med en sopsäck. De plockar drickaburkar, programblad och annat som åskådarna har lämnat efter sig. De har också jobbat i kafeterian och sekretariatet.

– Det känns bra att göra det här jobbet, det är ju för klubben, säger Hanna.

Några andra sköter liverapportering på webben, några har koll på laguppställningar och skriver matchrapporter, några är speakers och så vidare.

– Det här blir som en utbildning för de yngre, många har tagit stora personliga steg, förklarar Benny Gill.

– De som förut inte vågat så mycket har lärt sig ringa upp okända människor eller tala i mikrofonen inför publiken. Nu har de inga problem med det. Det är så roligt att se hur de utvecklas.

Frövi IK:s proffsiga värdskap ledde till att Örebro läns fotbollförbund bad dem arrangera landskampen mellan Sverige och England i februari.

– Så klart vi gjorde det, säger Benny Gill.

Hungrig? Linnéa Larsson i kafeterian har fullt upp mest hela tiden. Maja Lönn fyller på sallader i kylen.
Skräprunda. Megge Igho och Hanna Hellsten tömmer papperskorgarna och ser till att det är rent och snyggt i arenan.$RETURN$$RETURN$ Det här blir som en utbildning för de yngre, många har tagit stora personliga steg. Benny Gill, cupgeneral
Full koll. Amanda Fridman och Ida Johansson tar emot lagen vartefter de kommer. De ska ha information och visas tillrätta. Arbetsdagen blir lång men de gillar det.

Mer läsning

Annons