Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

De satsar på webbradion

Nu har Lindesberg åter fått en egen radiokanal i Radio Hillstreet som sände för första gången förra veckan. – Tekniken har gått framåt, förut sändes radio i etern, nu sänder vi på webben, säger Christer Pilblad på Studiefrämjandet, som ligger bakom projektet.

Annons
Morgongrogg. – Vi pratar om allt möjligt, samhälle och politik eller hockey. Nyss pratade vi om konstiga saker i Japan, säger Dennis Arkanius som tillsammans med Christoffer Wilhelmsson var först ut att sända i Lindesbergs nya radio, Radio Hillstreet.Foto: Sofia Gustafsson

Tidigt på måndagmorgonen, redan klockan sex, slår Dennis Arkanius och Christoffer Wilhelmsson på mikrofonen i Hillstreets radiostudio för att sända sitt program, Morgongrogg.

– Det kan vara lite svårt att hålla igång snacket men snacka skit har man ju gjort sedan man var liten, säger Christoffer Wilhelmsson.

Ingen av dem har någon radioutbildning i bakgrunden, tekniken har de istället övervunnit tack vare sina kunskaper som ljudtekniker.

Hittills är det en handfull personer som är på gång att göra sina egna sändningar.

– Vem som helst kan höra av sig om de vill sända. Vi kommer även hålla i utbildningar där man får lära sig tekniken och de etiska reglerna man måste ta hänsyn till, säger Christer Pilblad.

Tanken är att radion i sinom tid ska ut i etern.

– Det är först och främst en kostnadsfråga.

I nuläget är han mest nöjd med att man äntligen kommit igång.

– Målet är att detta ska bli en levande radio för ett levande Lindesberg, säger Christer Pilblad.

Kommunfullmäktige i Lindesberg kommer även att sändas via Radio Hillstreet. Samarbetsföreningen Musik Utan Gränsers ordförande, Rickhard Nilsén är ansvarig utgivare för Radio Hillstreet.

På sikt finns en förhoppning om att kanalen ska vara igång löpande.

- Vi har möjighet att sända reklam. Det är inte meningen att vi ska gå med vinst på det här men kanske går det till slut att få in tillräckligt med pengar för att anställa någon som kan ta hand om radion, säger Christer Pilblad.

Mer läsning

Annons