Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

De ska styra arenabolaget

Föreningsalliansen har tillsatt arenachef och styrelse för det bolag som ska driva Lindesberg arena. Linda Andersson blir arenachef och Christer Trägårdh har utsetts till styrelseordförande.

Annons
Ledarduo. Styrelseordförande Christer Trägårdh, här i samspråk med arenachef Linda Andersson, tittade in i Lindesberg arena för första gången i går. Han är imponerad och tror att den kommer att bli ett lyft för den norra länsdelen.

– Det här är ett jättespännande projekt, säger Christer Trägårdh, som är vd för Bergslagens sparbank. Jag tror att arenan kommer att bli en stor och viktig mötesplats.

Arenabolagets styrelseordförande är sedan tidigare styrelseledamot och ungdomsansvarig i Linköpings HC, elitserieklubb i ishockey.

– Jag hoppas mina erfarenheter från LHC kommer till användning i min nya roll.

Övriga i bolagets styrelse är Per Fritzell, Hans Sigge, Mia Näf och Håkan Ohlsson. Ingen av dem är med i någon av alliansklubbarna.

Arenachef Linda Andersson kommer närmast från ett företag i baddräktsbranschen där hon varit totalansvarig inom Sverige, Finland och Norge. Inom idrottsvärlden gjorde hon sig känd som elitsimmare under namnet Linda Olofsson.

– Jag brinner för idrotten, säger hon. Det är roligt att få vara med från start. Jag ser fram emot det här och skulle vilja börja jobba direkt. Min första arbetsdag blir den 5 juli.

Anställa fler chefer

Arenabolaget, som kommer att bildas före arenainvigningen den 16 augusti, beräknas sysselsätta cirka femton personer.

– I nästa vecka räknar vi med att anställa en bowlingchef och veckan därpå ska vi anställa en restaurangchef, säger Christer Trägårdh, som nu håller på att förhandla fram hyresavtal med kommunen för bowling- och restaurangverksamhet .

Mer läsning

Annons