Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

De spelar i distriktsfinal

Det har gått fort för lindebandet Youel and the Artifacts. Bandet bildades för lite drygt ett år sedan och i maj ska de spela i distriktsfinalen av Rockkarusellen. För killarna i bandet känns det nästan omtumlande och lite overkligt.

Annons
Redo för distriktsfinal. Lindebandet Youel and the Artifacts ska spela i Karlstad 7 maj. Sittande från vänster John Nyrén (20) gitarr och bas och Joel Eriksson (20) gitarr och sång. Vid trummorna Fredrik Falknäs (16) och bredvid honom Henrik Falknäs (21) gitarr och bas.

– Jag vet inte varför det gått så bra. Men vi har ju fått flest publikröster i de deltävlingar som avverkats, konstaterar Joel Eriksson som bildade bandet tillsammans med Henrik Falknäs.

De träffades vid en julfest 2009 och då väcktes tanken. I januari året därpå var det klart. I den första uppställningen ingick förutom de två också John Nyrén och Oskar Vernersson. Oskar har lämnat bandet och ersatts av Fredrik Falknäs.

– Vi spelar en lite softare typ av rock. Den kan kanske kallas för indie. Det är lite som Mando Diao, förklarar Henrik Falknäs.

Vi träffas vid en repetition i Musikhuset i Lindesberg. Till distriktsfinalen i Karlstad den 7 maj ska allt sitta, det är då det avgörs om de tar sig vidare till riksfinalen på Tyrol i Stockholm den 28 maj.

Att de över huvud taget hoppade med i tävlingen beror på att Musikhuset tipsade om den.

– Tävlingen är ju för oetablerade band och så fick vi tre garanterade spelningar, säger Joel och Henrik.

Bandet spelar bara eget material och det är också ett av kraven för att få delta i tävlingen.

Ett 40-tal band från Örebro och Värmland har tävlat om en plats i distriktsfinalen. Förutom Youel and the Artifacts är det sju andra band som spelar där. Vinner de där får de göra en egen inspelning. Vinner de riksfinalen får de göra en egen turné.

Mer läsning

Annons